Celem konkursu, przygotowanego wspólnie przez nauczycielkę biologii p. I. Antczak oraz nauczycielkę j. angielskiego p. J. Molendę, było przygotowanie pysznej, zdrowej i pięknie podanej wiosennej kanapki. Dodatkowo do zdjęcia zrobionej kanapki, uczestnicy musieli przygotować opis przekąski w języku angielskim, który zawierałby jej składniki, sposób przyrządzenia i witaminy, jakie możemy w niej znaleźć. Do organizatorów spłynęło 25 zdjęć apetycznych i co najważniejsze – zdrowych kanapek.
Po burzliwych i długich naradach ustalono, iż zaszczytny tytuł MASTERCHEFA JUNIORA będzie w tym roku należał do …
Miłosza Stopki z kl. 6a
Gratulujemy!
Miejsca II wywalczyły ex aequo Zofia Kujawska z kl. 4b oraz Aleksandra Mieluch z kl. 6a.
Miejsce III natomiast również w podwójnej obsadzie zdobyli Jagoda Wojciechowska z kl. 6c oraz Jakub Olchowy z kl. 4b.
W związku z dużym zainteresowaniem, jakim cieszył się konkurs i dużą liczbą pięknych prac, jakie napłynęły, jury postawiło również przyznać wyróżnienia następującym uczniom:
– Aleksandra Raszczuk (klasa 4b)
– Zuzanna Sobolewska (klasa 4b)
– Aleksandra Pokorska (klasa 7b)
– Julian Ambroż (klasa 7a)
Na zwycięzców i wyróżnionych czekają 6 z biologii i j. angielskiego do II. koszyka (kategoria prezentacja), a na wszystkich uczestników konkursu pochwały.
Serdecznie gratulujemy najlepszym, a wszystkich uczestnikom dziękujemy za udział i cudne kanapki. Cieszymy się, że konkurs wzbudził tak duże zainteresowanie. Kto wie, może za rok wystartujemy w podobnym konkursie i z nowym daniem do przygotowania? Zachęcamy Was – Drodzy Uczniowie – do kulinarnych aktywności!
Organizatorzy
- Miłosz Stopka
- Miłosz Stopka
- Zofia Kujawska
- Aleksandra Mieluch
- Jagoda Wojciechowska
- Jakub Olchowy
- Zuzanna Sobolewska
- Aleksandra Raszczuk
- Julian Ambroż
- Aleksandra Pokorska